Resipi Plecing Kale tipikal Lombok

Resipi Plecing Kale tipikal Lombok
Resipi Plecing Kale tipikal Lombok-Kale adalah sayur-sayuran yang paling popular bagi orang-orang Indonesia, yang sering digunakan sebagai tumis sayur air convolvulus. Sebenarnya sayur-sayuran yang terkenal di Indonesia tidak berasal dari negara tercinta, tetapi berasal dari india. Kale telah membuktikan oleh penyelidik yang mengandungi vitamin A dan anti-oksidan tinngi itu adalah berguna untuk mengelakkan kanser. Pada amnya, Terdapat air convolvulus sedative (menenangkan), jadi tidak hairan jika selepas makan Kale kita akan merasa mengantuk.
Seperti yang telah disebutkan di atas bahawa ia adalah sangat popular seperti sayur-sayuran pucuk tumis, misalkan saja resep tumis kangkung kecap bango namun di Lombok atau Bali kangkung yang sering dibuat daripada plecing plecing halus, palang pintu Apakah itu? Jika anda ingin tahu plecing dengan resipi khas dari Lombok, melawat resipi Kale yang dibentangkan di sini boleh menambah masa perkara perubahan sayur-sayuran hidangan untuk setiap hari.
Dalam membuat Resipi air atau resep pisang goreng biasa convolvulus plecing Lombok, perlu memilih jenis air Cress, yang biasanya meninggalkan lebih luas dan terdapat akar. Air Cress dipercayai mempunyai kandungan antioksidan yang lebih tinggi daripada tanah Cress. Yang pertama untuk membuat bahan-bahan yang digunakan untuk menyediakan Kale plecing;
Bahan asas;
1 tandan Kale
Rempah cili Plecing;
1 sudu teh pes udang, dibakar.
100 ml air.
1 plum tomato.
cili besar 3.
5 dan lada cayenne.
3 bijirin daripada bawang putih.
bijirin 2 labu bawang merah.
2 camca besar minyak.
1 limau nipis, membahagikan kedua-dua.
1 sudu teh garam.
1/3 sudu teh gula.
Bagaimana untuk memasak Kale: plecing
Kale, direbus bersih basuh di Kangkung Pendidihan air garam sudah selama 3-5 minit
Untuk membuat sos, mempuri plecingnya semua rempah kecuali udang paste, minyak, air dan limau nipis. Letakkan minyak, kemudian meletakkan herba halus dan tambah pes air dan udang. Untuk memasak hanya menggunakan api sederhana masak sehingga terdapat tiada air yang lebih banyak dan kemudian ketepikan.
Letakkan Kale tersebut, kemudian flush denag cili plecingnya
sedia untuk dihidangkan.
Juga resepi pertama plecing convolvulus air yang tipikal biasanya legenda Lombok sering disajikan dengan ayam taliwang. Anda kini boleh menikmati ia tanpa perlu pergi ke Lombok. Baca juga seputar resep nasi jambul yang lzat. terima kasih.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s