Resepi dan cara-cara membuat Raisins mufin pisang

Resepi dan cara-cara membuat Raisins mufin pisang Belajar memasak atau hobi masak adalah tidak lagi trend suri rumah, banyak Chef yang masak keperluan sebuah restoran yang membuatkan kanak-kanak lelaki juga tidak mahu kehilangan dalam pemprosesan masakan serta makanan ringan atau kek. Hari ini kami akan memberikan satu resepi kek yang kami akan memberi kepada anda semua di sini. Makanan terbauat Raisins mufin pisang daripada pisang dan boleh dengan raisins selain rasa yang lazat. bagi anda yang ingin cuba satu resipi baru dari kami di sini seperti resep wedang jahe hangat nikmat  yang anda boleh cuba sendiri di rumah sekarang.
Raisins mufin pisang yang cukup makanan ringan trend kebelakangan ini, diproses dibuat daripada pisang adalah sangat asas dalam keinginan kanak-kanak dan orang dewasa seperti makanan di rumah. dengan resipi yang kami sediakan itu, Mudah-mudahan anda insight dalam resep es timun selasih enak dan istimewa  memupuk pelbagai jenis makanan akan lebih mudah dan juga lazat untuk mencuba. hanya menyemak bahan-bahan dan resipi untuk membuat makanan ringan yang kami sediakan di sini.
Raisins mufin pisang
Bahan-bahan Banana mufin Raisins
Perkara yang utama dalam proses ini dengan menggabungkan satu ini kami hanya menyediakan iaitu dialek ambon pisang dan susu segar dan marjerin dan telur. bahan-bahan yang akan di gabungkan dengan bahan-bahan lain ke dalam makanan ringan yang lazat. untuk tambahan sumber-sumber lain anda boleh juga mengisi di bawah
Bahan-bahan I:
125 g tepung gandum
75 g gula Melaka
1/2 tsp serbuk penaik
1/4 TSP soda penaik
1/4 sudu kecil garam
1/2 tsp serbuk vanila
1/2 sudu teh kayu manis serbuk
50 g raisins
Bahan-bahan II:
1 telur, dipukul
50 g marjerin, mencairkan
250 g iaitu dialek ambon pisang, Puri dengan 25 ml susu segar
Bahan-bahan III:
75 g raisins
Bagaimana sukan Raisins mufin pisang:
Langkah pertama dalam proses dengan menggabungkan ini hanya kami menggabungkan semua bahan-bahan campuran saya kemudian kita baik dan ketepikan. sekarang pergi ke langkah kedua untuk campur semua bahan II maka kita Campurkan sehingga sebati. Seterusnya kami Masukkan campuran bahan-bahan saya campuran juga. kemudian kita Tuangkan ke dalam acuan mufin yang telah dialas kertas cawan untuk 3/4 penuh. langkah seterusnya kita Tabur atas dengan III. Langkah terakhir adalah hidup dalam daging panggang dengan suhu 180 darjah Celsius selama kira-kira 25 minit sehingga selesai dan alih keluar kemudian sedia untuk berkhidmat.
Mudah bukan cara yang kami sediakan untuk memupuk dengan menggabungkan satu ini, baik anda telah mampu membuat Snek ini. perlu belajar untuk membuat Snek atau hidangan yang enak untuk keluarga dan buah hati anda di rumah atau untuk mengambil bahagian dalam perlumbaan masakan di kejiranan anda dan membuat mereka merasa keseronokan luar biasa yang anda cipta. ingin mencuba lain-lain resepi ragout juga telah di sini lihat resipi udang resipi Sautéed kacang dan santan juga resipi ais coklat pisang warna-warna Piscok

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s